lördag 28 januari 2017

Framsidan fri från byggställning!

Så skönt att byggställningen nu är bortplockad från framsidan av huset. Äntligen kan man se hur det verkligen ser ut! Är ju en ganska markant skillnad mot för huset ni ser på huvudbilden, eller hur??
Idag monterades utebelysningen upp och jag tror det kommer att bli så snyggt med svarta detaljer till det ljusa huset. Svart tak, svarta hängrännor/stuprör, svarta armaturer och längre fram, svarta urnor med blommor :-)



måndag 23 januari 2017

Ljus och rymd!

Åh vilken enorm skillnad det kan kännas i rymd av att man breddar en dörr-öppning 60cm! Nu känns det så ljust och härligt.
Före och efter bilder kommer här:




lördag 21 januari 2017

Fönsterkrön

Nu växer panelen för varje dag, och efter att denna bild togs så är nästan hela framsidan klädd. Fattas bara lite uppe i takspetsen!
Här kommer en lite tydligare bild på hur vi valde att utforma fönsterkrönen.

onsdag 18 januari 2017

Ett nytt hus växer fram.

Allt eftersom panelen spikas på, så växer det fram ett helt nytt hus!!!! Hör nästan hur huset suckar av tacksamhet och viskar "äntligen" :-)
Fönsterfoder med tillhörande krön blir som smycken kring fönstren och jag är så glad att vi valde att göra något "lite mera" ovanför fönster och dörrar.
Huset har idag också fått sin nya mössa, och nu ska det bara kompletteras med stuprör så är framsidan av taket färdigt. Klä in skorstenen gör vi när det blir dags för fortsätta med takbytet på nersidan.
Trots att vi båda ligger sjuka så går renoveringen i rasande tempo. Tack Norrlandsbyggarna för det!!




tisdag 17 januari 2017

Ny entré-byggnad

Vi kände att bland det första vi måste göra är att ta tag i utbyggnaden på framsidan, som inte alls var i så bra skick. Yttertaket på farstun bestod av en ditlagd presenning, så det hade dessvärre läckt in vatten i farstun, Vi ville också få in trappan till övervåningen, och slippa gå ute på den gamla slitna trätrappan. Nu kommer hyresgästerna få en egen ingång på höger gavel på utbyggnaden, och på så sätt behöver inte vi störas av "springet i trappan"!

Den gamla utbyggnaden jämnades med marken och en ny lite större reglades upp. Denna gång blir den i två våningar!
Här följer några bilder under resans gång fram till idag.
 Här syns den hemska trappan, som var den enda vägen att komma upp på övervåningen! Nu är den ett minne blott!!





Är så nöjda med valet av fönster och färg på panelen. Denna ska dock färdigstrykas en gång till våren.

måndag 16 januari 2017

Förvandling: Sovrummet & Badrummet.

I entréplanet var det inte så mycket som MÅSTE renoveras direkt. Vi ville dock fräscha till sovrummet och känna att vi fick en lugn och skön känsla här. Det mörka svarta och gröna byttes ut mot ljusgrått, svart och vitt. Första bilden är den som mäklaren visade i annonsen.

Det andra rummet som vi gjorde i ordning nu innan jul (eller rättare sagt på juldagen, hihihi) var badrummet. Tack och lov så är furutaket nu ett minne blott! Där sitter vita plattor med läcker ljussättning som Peter designat! Vi bytte också ut skåpet under handfatet och satte in så snygga duschväggar. Fanns inte ens en duschdraperistång när vi flyttade in!!! Nu är det bara ett hörnbadkar som saknas :-) 






Från början.

I börja av Juli 2016 fick vi tillgång till detta ställe. Det är väl tur att vi såg potentialen och hur vi skulle kunna förverkliga drömmen och väcka detta hus ur sin Törnrosa-sömn! För inte var det vackert.......
Läget är underbart med golfbana som närmsta granne och sjön glittrande en bit nedanför! 

Äntligen!

Ja så har då dagen kommit då jag/vi äntligen fått tummen ur, och startat en blogg! Vet att ni är några som väntat på detta.
Här kommer ni att kunna följa vår renoveringen av huset, uppbyggnaden av trädgården, få mattips och mycket mera.
Välkommen!